"Ceviche de camarón": Mexicaanse ceviche met scampi's
- Leen
- 6 uur geleden
- 1 minuten om te lezen

Ceviche is een super fris Mexicaans gerecht, met vis of zeevruchten die garen in zuur. Deze variant is met scampi's en serveerde ik met krokante tortilla's. Ideaal als hapje of voorgerecht.
Voor 4 personen
20 minuten werk (+30 minuten marineren)
400 gram scampi's (uit de vriezer)
2 limoenen
1 citroen
1/2 komkommer
1/2 ajuin
1 tomaat
2 jalapeno's
Zout naar smaak
3 eetlepels olijfolie
1 bosje verse koriander
Voor erbij:
6 kleine tortilla's
Oliespray
Pel de scampi's en snij ze in blokjes.
Doe in een kom.
Doe het sap van de limoenen en citroen erbij.
Meng goed.
Laat 20 à 30 minuten trekken. De kleur van de scampi's zal veranderen naar lichtroze, dan zijn ze klaar.
Maak de krokante tortilla's:
Spray olie op de tortilla's en bak ze:
7 minuten op 180 graden in de airfryer.
Of 12 minuten op 180 graden in de oven
Schil de komkommer en snij ze in blokjes.
Snipper de ajuin.
Snij de tomaat in blokjes.
Hak een jalapeno fijn.
Meng dit alles onder de scampi's.
Voeg zout en olijfolie toe.
Serveer met de krokante tortilla's.
















Opmerkingen