top of page

"Ceviche de camarón": Mexicaanse ceviche met scampi's

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 6 uur geleden
  • 1 minuten om te lezen

ree

Ceviche is een super fris Mexicaans gerecht, met vis of zeevruchten die garen in zuur. Deze variant is met scampi's en serveerde ik met krokante tortilla's. Ideaal als hapje of voorgerecht.


Voor 4 personen

20 minuten werk (+30 minuten marineren)


400 gram scampi's (uit de vriezer)

2 limoenen

1 citroen

1/2 komkommer

1/2 ajuin

1 tomaat

2 jalapeno's

Zout naar smaak

3 eetlepels olijfolie

1 bosje verse koriander


Voor erbij:

6 kleine tortilla's

Oliespray



  • Pel de scampi's en snij ze in blokjes.

  • Doe in een kom.

  • Doe het sap van de limoenen en citroen erbij.

  • Meng goed.

  • Laat 20 à 30 minuten trekken. De kleur van de scampi's zal veranderen naar lichtroze, dan zijn ze klaar.


Maak de krokante tortilla's:

  • Spray olie op de tortilla's en bak ze:

    • 7 minuten op 180 graden in de airfryer.

    • Of 12 minuten op 180 graden in de oven



  • Schil de komkommer en snij ze in blokjes.

  • Snipper de ajuin.

  • Snij de tomaat in blokjes.

  • Hak een jalapeno fijn.

  • Meng dit alles onder de scampi's.

  • Voeg zout en olijfolie toe.

  • Serveer met de krokante tortilla's.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page