
Deze boontjes met pangrattato en parmezaan zijn een super bijgerecht. Ik serveerde het zelf bij gebraden kip, maar past ook uitstekend bij vlees of pasta's. Persoolijk kook ik mijn boontjes nooit, ik bak ze direct in een pan tot ze goudbruin zijn. Zo blijven ze beetgaar en hebben veel smaak.
Voor 4 personen als bijgerecht
20 minuten werk
500 gram boontjes (vers of diepvries)
Olie om in te bakken
Peper en zout
50 gram panko
2 eetlepels olijfolie
1 teen look
1/2 theelepel zout
50 gram parmezaanse kaas
Verse peterselie om af te werken
De boontjes hield ik warm op de mat van www.heatatable.be
✨ Kuis de boontjes.
✨ Bak ze in een pan met wat olie op hoog vuur, tot ze goudbruin zijn. schep regelmatig om.
✨ Kruid naar smaak met peper en zout.
✨ Maak de pangrattato:
✨ Doe de olijfolie in een een pan en warm op.
✨ Plet de hak de look en voeg toe aan de olie.
✨ Bak de panko in de olie tot deze krokant en goudbruin is.
✨ Kruid naar smaak met zout.
✨ Laat de pangrattato afkoelen en voeg dan de geraspte parmezaan toe.
✨ Versier de boontjes met pangrattato en verse peterselie.
Comments