top of page

Boontjes met parmezaan en pangrattato

Foto van schrijver: Leen Leen

Deze boontjes met pangrattato en parmezaan zijn een super bijgerecht. Ik serveerde het zelf bij gebraden kip, maar past ook uitstekend bij vlees of pasta's. Persoolijk kook ik mijn boontjes nooit, ik bak ze direct in een pan tot ze goudbruin zijn. Zo blijven ze beetgaar en hebben veel smaak.


Voor 4 personen als bijgerecht

20 minuten werk


500 gram boontjes (vers of diepvries)

Olie om in te bakken

Peper en zout


50 gram panko

2 eetlepels olijfolie

1 teen look

1/2 theelepel zout

50 gram parmezaanse kaas


Verse peterselie om af te werken



De boontjes hield ik warm op de mat van www.heatatable.be


✨ Kuis de boontjes.

✨ Bak ze in een pan met wat olie op hoog vuur, tot ze goudbruin zijn. schep regelmatig om.

✨ Kruid naar smaak met peper en zout.


✨ Maak de pangrattato:

✨ Doe de olijfolie in een een pan en warm op.

✨ Plet de hak de look en voeg toe aan de olie.

✨ Bak de panko in de olie tot deze krokant en goudbruin is.

✨ Kruid naar smaak met zout.

✨ Laat de pangrattato afkoelen en voeg dan de geraspte parmezaan toe.


✨ Versier de boontjes met pangrattato en verse peterselie.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page