
Een gerecht dat al eens passeerde toen ik nog enkel postte op instagram en nog steeds een van mijn favorieten... Mosselen met alle smaken van een bloody mary, voor mij toch wel een feestelijk gerecht en perfect als warm voorgerecht.
Ik bereid de saus volledig op voorhand voor, zodat op de moment zelf nog enkel de mosselen gegaard moeten worden.
Voor 4 a 5 personen als voorgerecht
20 minuten werk
1 kg mosselen
200 gram kerstomaten
2 stengels selder
1 ui
1 blik tomaten (400 gram)
50 ml vodka
1/2 theelepel selderij zout
1 eetlepel worcestershire saus
Tabasco naar smaak
Olie om te bakken
Groen om af te werken bvb afilla cress of lente ui
✨ Maak de saus:
✨ Snij de selder en ui in stukjes in een grote pot (waar we ook de mosselen in gaan garen).
✨ Stoof de selder en ui kort in een scheutje olie.
✨ Blus met de vodka.
✨ Voeg de kerstomaten, tomaten in blik, selderij zout, worcestershire saus en tabasco toe.
✨ Laat de saus 10 minuten pruttelen.
✨ Laat de saus eventueel afkoelen en bewaar in de koelkast tot het serveren.
✨ Kuis de mosselen, gooi die dat open staan of gebroken zijn weg. Zet ze in water in de koelkast tot het serveren.
✨ Warm de saus op, voeg de mosselen toe. Laat ze 5 minuten garen of tot ze allemaal open gaan, schud regelmatig om.
✨ Schik de mosselen mooi op een bord, werk af met iets groens bvb afilla cress of lente ui.
Comentários