top of page

Balletjes in champignon-pepersaus

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 13 nov 2024
  • 1 minuten om te lezen

Deze champignon-peper saus maak ik regelmatig voor mijn vriend, hij vind ze heerlijk. Deze keer serveerde ik ze samen met balletjes en aardappelpuree. Echte comfort food.


Voor de balletjes:

600 gram gehakt

1 ui

1 eigeel

2 eetlepels paneermeel

Peper en zout naar smaak

Olie om te bakken


Voor de saus:

600 gram champignons

1 eetlepel groene peperbolletjes (ingemaakt)

1 eetlepel vocht van de groene peperbolletjes

1/2 blokje rundsbouillon

250 ml room

Zwarte peper en zout naar smaak

Blokje boter


Verse peterselie om af te werken

Aardappelpuree om er bij te serveren



✨ Maak de balletjes:

✨ Snipper de ui

✨ Meng het gehakt, de ui, eigeel, paneermeel en peper en zout door elkaar.

✨ Vorm balletjes van het gehakt, zo groot als een pingpongbal.

✨ Bak ze in een pan met een likje olie, op middelhoog vuur. draai ze regelmatig een kwartslag om.


✨ Maak de saus:

✨ Snij de champignons in schijfjes.

✨ Hak de peperbolletjes grof.

✨ Bak de champignons in de boter op hoog vuur, tot ze goudbruin zien.

✨ Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe.

✨ Voeg de room, peperbolletjes, vocht van de peperbolletjes en peper en zout toe.

✨ Laat 5 minuten rustig pruttelen tot de saus lichtjes ingedikt is.


✨ Serveer met aardappelpuree en werk af met verse peterselie.

ć‚³ćƒ”ćƒ³ćƒˆ


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page