top of page

Balletjes in champignon-pepersaus

Foto van schrijver: Leen Leen

Deze champignon-peper saus maak ik regelmatig voor mijn vriend, hij vind ze heerlijk. Deze keer serveerde ik ze samen met balletjes en aardappelpuree. Echte comfort food.


Voor de balletjes:

600 gram gehakt

1 ui

1 eigeel

2 eetlepels paneermeel

Peper en zout naar smaak

Olie om te bakken


Voor de saus:

600 gram champignons

1 eetlepel groene peperbolletjes (ingemaakt)

1 eetlepel vocht van de groene peperbolletjes

1/2 blokje rundsbouillon

250 ml room

Zwarte peper en zout naar smaak

Blokje boter


Verse peterselie om af te werken

Aardappelpuree om er bij te serveren



✨ Maak de balletjes:

✨ Snipper de ui

✨ Meng het gehakt, de ui, eigeel, paneermeel en peper en zout door elkaar.

✨ Vorm balletjes van het gehakt, zo groot als een pingpongbal.

✨ Bak ze in een pan met een likje olie, op middelhoog vuur. draai ze regelmatig een kwartslag om.


✨ Maak de saus:

✨ Snij de champignons in schijfjes.

✨ Hak de peperbolletjes grof.

✨ Bak de champignons in de boter op hoog vuur, tot ze goudbruin zien.

✨ Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe.

✨ Voeg de room, peperbolletjes, vocht van de peperbolletjes en peper en zout toe.

✨ Laat 5 minuten rustig pruttelen tot de saus lichtjes ingedikt is.


✨ Serveer met aardappelpuree en werk af met verse peterselie.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page