
Deze champignon-peper saus maak ik regelmatig voor mijn vriend, hij vind ze heerlijk. Deze keer serveerde ik ze samen met balletjes en aardappelpuree. Echte comfort food.
Voor de balletjes:
600 gram gehakt
1 ui
1 eigeel
2 eetlepels paneermeel
Peper en zout naar smaak
Olie om te bakken
Voor de saus:
600 gram champignons
1 eetlepel groene peperbolletjes (ingemaakt)
1 eetlepel vocht van de groene peperbolletjes
1/2 blokje rundsbouillon
250 ml room
Zwarte peper en zout naar smaak
Blokje boter
Verse peterselie om af te werken
Aardappelpuree om er bij te serveren
✨ Maak de balletjes:
✨ Snipper de ui
✨ Meng het gehakt, de ui, eigeel, paneermeel en peper en zout door elkaar.
✨ Vorm balletjes van het gehakt, zo groot als een pingpongbal.
✨ Bak ze in een pan met een likje olie, op middelhoog vuur. draai ze regelmatig een kwartslag om.

✨ Maak de saus:
✨ Snij de champignons in schijfjes.
✨ Hak de peperbolletjes grof.
✨ Bak de champignons in de boter op hoog vuur, tot ze goudbruin zien.
✨ Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe.
✨ Voeg de room, peperbolletjes, vocht van de peperbolletjes en peper en zout toe.
✨ Laat 5 minuten rustig pruttelen tot de saus lichtjes ingedikt is.
✨ Serveer met aardappelpuree en werk af met verse peterselie.
Comments