Aubergine en courgette met lookyoghurt en chiliboter, op de barbecue
- Leen
- 6 jul
- 1 minuten om te lezen

Dit gerecht op de bbq werd heel fel geïnspireerd door Ottolenghi, de gegrilde aubergine en courgette serveerde ik op een bedje van lookyoghurt en werkte ze af met chiliboter en granaatappel. Tenslotte nog wat midden oosterse droge kruiden er over heen en aanvallen maar.
Voor 4 personen als bijgerecht
20 minuten werk
1 courgette
1 aubergine
Zout naar smaak
Oliespray (zonnebloem)
Voor de lookyoghurt:
200 gram yoghurt
2 tenen look
Zout naar smaak
Voor de chiliboter:
30 gram boter
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel pul biber (Turkse chilivlokken), word soms ook Aleppo peper genoemd.
Snuf gedroogde munt
Om af te werken:
Granaatappel
Groene chili
Pul biber
Gedroogde munt
Snij de courgette en aubergine in schijven van ongeveer 1,5 cm. Strooi er zout over en laat 30 minuten uitlekken op een keukenpapiertje. Het zout zorgt er voor dat er vocht uit de aubergine en courgette getrokken wordt.
Spray er nu olie over.
Bak de courgette en auberine op de gietijzeren rooster, direct over de kolen, op 200 graden.
Draai na 4 minuten om en bak dan nog eens 4 minuten.
Meng de yoghurt, look en zout. Doe dit op een groot bord.
In een kommetje, doe de boter, paprika, pul biber en munt. Zet dit 1 minuut in de microgolf op 750 watt.
Schik de aubergine en courgette over de yoghurt, overgiet met de boter en werk af met granaatappel en groene chili.
Strooi nog wat pul biber en munt over het bord.
Comments