Ananas met yuzu glazuur en matcha ijs
- Leen
- 4 dagen geleden
- 2 minuten om te lezen

Een lekker fris dessertje op de BBQ. Warme gegrilde ananas met yuzu glazuur. Vergezeld van een bolletje matcha ijs dat écht goed doorsmaakt naar matcha. Alle elementen kunnen makkelijk op voorhand gemaakt worden, dan is het gewoon de ananas grillen en gaan :)
Het matcha ijs maakte ik in de Ninja Creami.
1 pain de sucre ananas
Voor het matcha ijs:
8 gram matcha
150 ml water
150 ml room
5 eetlepels suiker
Voor de yuzu glazuur:
30 ml yuzu sap
100 gram suiker
50 ml water
Voor de afwerking:
Enkele takjes verse munt
Maak het ijs:
Kook het water. Doe de matcha hier bij en klop tot er geen klonters meer zijn en er bubbels te zien zijn.
Doe dit in de ninja creami pot, samen met de suiker en de room.
Vries dit minstens 24 uur in. Dit kan perfect enkele dagen/weken op voorhand gemaakt worden.
Draai op de moment suprême het ijs 1x op "light ice cream", voeg dan een scheutje melk toe en doe 1 respin.
Maak de yuzu glazuur
Doe alle ingrediënten voor de glazuur in een pannetje.
Kook dit 10 minuten tot de suiker gesmolten is en de glazuur stroperig is en goudgeel.
Doe dit in een afgesloten potje en bewaar in de frigo. Ook dit kan je makkelijk 2 a 3 dagen op voorhand maken.
Schil de ananas, snij de harde binnenkant er uit en snij ze in spiezen.
Grill ze direct boven de kolen tot je mooie grilllijnen ziet. Draai om.
Smeer de ananas in met de glazuur en bak nog 1 minuut tot deze wat gecarameliseerd is.
Serveer met een bolletje matcha ijs en een blaadje munt.
Comments