"Amadeus stijl" ribbetjes, patat en lookboter
- Leen
- 19 jun
- 2 minuten om te lezen

Velen van ons zullen er ooit wel al geweest zijn, "Amadeus", voor hun super bekende ribbetjes. Ik maakte ze thuis na, en als ik zeg dat dat lekkerder was dan op restaurant, heb ik dan een dikke nek? hahaha
Voor 4 personen
1,5 uur werk
Voor de ribbetjes:
3 latten ribbetjes (varken) (op de foto zie je 2 halve latten)
30 ml donkere sojasaus
100 gram Luikse siroop
Peper naar smaak
Tabasco naar smaak
Voor de Amadeus stijl lookboter:
250 gr boter
1 theelepel kerrie poeder
1 theelepel paprika poeder
3 tenen look
Zout
Verse peterselie om af te werken
4 grote aardappelen

⨠Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereid de ribbetjes voor:
⨠Doe de Luikse siroop in een kommetje en zet 30 seconden in de microgolf (makkelijker om te mengen).
⨠Voeg de sojasaus, peper en tabasco toe en meng goed door elkaar.
⨠Leg de ribbetjes in een ovenschaal en smeer ze goed in met alle saus.
⨠Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie.
Bereid de aardappelen voor:
⨠Prik in de aardappelen met een vork en verpak elke aardappel in aluminiumfolie. Leg ze op een ovenplaat.
⨠Plaats de ribbetjes en de aardappelen tegelijk in de oven (ribbetjes in het midden en aardappelen vanonder).
⨠Bak de ribbetjes gedurende 1 uur bedekt, haal dan de folie er af en bak nog 15 minuten verder, draai ze om en bak ze nog eens 15 minuten.
⨠De aardappelen mogen de hele tijd verpakt in de oven blijven.
Maak ondertussen de lookboter:
⨠Laat de boter op kamertemperatuur komen.
⨠Plet de look.
⨠Meng de look, paprikapoeder, kerriepoeder en zout onder de boter.

⨠Serveer de aardappel met een grote lepel van de lookboter er op, en werk af met verse peterselie.
⨠Hou de servetjes gereed!
Comments