top of page

"Aloo gobi": Indiase droge curry met aardappel en bloemkool

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 14 okt
  • 1 minuten om te lezen
ree

Een klassieker uit de Indiase keuken, er zijn enorm veel varianten van. Dit is een droge variant (dus zonder saus) die perfect past als bijgerecht.


Voor 4 personen

30 minuten werk


1 bloemkool (500 gram)

3 grote vastkokende aardappelen (500 gram)

2 ajuinen

250 ml water

2 theelepels zwarte mosterdzaadjes

1 theelepel curry blaadjes

2 eetlepels olie of ghee

1 theelepel kurkuma

1 theelepel korianderpoeder

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel garam masala

Zout naar smaak


Verse koriander om af te werken



  • Snij de bloemkool in roosjes.

  • Snij de aardappel in blokjes van 2 op 2 cm.

  • Snipper de ajuin.





  • Zet een pan op het vuur en doe de olie erin, warm deze op.

  • Doe hierin de mosterdzaadjes en curry blaadjes. Laat deze kort meebakken zodat de smaak wakker wordt.

  • Voeg de ajuin toe en laat deze enkele minuten meebakken tot ze glazig wordt.

  • Voeg de overige specerijen toe.

  • Voeg de aardappel en bloemkool toe, samen met het water.


ree

  • Laat dit geheel 20 minuten rustig stoven, met een deksel op de pot. Of tot de groenten gaar zijn.

  • Werk af met verse koriander.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page