top of page

Aardappelsalade met erwten en zure dressing

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 12 aug
  • 1 minuten om te lezen
ree

Deze aardappelsalade bracht ik mee toen we gingen BBQ'en bij vrienden. Eenvoudig en op voorhand te maken. Hoe langer ze trekt, hoe beter.


Voor 6 personen als bijgerecht 30 minuten werk + enkele uren marineren


1 kg nieuwe aardappelen of krieltjes

300 gram gedopte verse erwten (of uit de vriezer)


Voor de dressing:

Handje verse peterselie

1 pijpajuin

5 eetlepels olijfolie

4 eetlepels witte wijnazijn

Peper en zout naar smaak



Maak de dressing:

  • Hak de peterselie en pijpajuin fijn, eventueel met een hakmolentje.

  • Doe dit in de kom waar je de salade in zal serveren.

  • Voeg de olijfolie, wijnazijn en peper en zout ook toe. Meng goed.





  • Kook de aardappelen in de schil gaar, in royaal gezouten water. Ongeveer 15 minuten.

  • Ik gebruikte verse erwten en kookte ze de laatste 2 minuten mee met de aardappelen.

  • Giet ze af en meng onmiddellijk met de dressing, ze nemen meer smaak op terwijl ze nog warm zijn.

  • Laat enkele uren of een nacht in de frigo trekken.


Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page