Aardappelen in zoutkorst in de airfryer
- Leen
- 9 okt
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 10 okt

Mijn favoriete manier om aardappelen klaar te maken. Super gemakkelijk, moet er niet naar omkijken. Past bij alles. Ik maak ze eigenlijk niet anders meer. Geinspireerd door "Papas arrugadas" uit de Canarische eilanden. Het resultaat is een super zachte, bijna romige aardappel met een krokant gezouten schil.
1 kilo aardappelen (vastkokende bvb nicola)
2 eetlepels zout (fleur de sel)
Oliespray (zonnebloem)
Ik gebruik zelf zeezout vlokken (fleur de sel), om dat ik dit het beste resultaat vind geven. Je kan ook gewoon tafelzout gebruiken.
Maak de aardappelen goed schoon, schuur ze af met een spons en spoel ze.
Doe ze in het mandje van de airfryer.
Spray ze volledig in met zonnebloemolie.
Strooi het zout errover heen.
Bak de aardappelen op 170 graden in de airfyer. Tot je er vlot door kan prikken met een mes en de schil krokant en goudbruin is.
De kooktijd in de airfyer hangt af van de grootte van de aardappelen. Kies daarom allemaal aardappelen die ongeveer even groot zijn. Hier vind je een schattig van de kooktijd per gewicht van 1 aardappel:
300 gram: 1 uur 15 minuten
200 gram: 55 minuten
100 gram of kleiner: 45 minuten.
Opmerkingen