top of page

48u Pizzadeeg

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 7 apr
  • 1 minuten om te lezen

We beginnen de pizza week met de basis: een goed pizzadeeg voor een krokante bodem. Ik heb al véél degen getest en deze kwam als de beste uit de test :)


Voor 6 a 8 pizza's

1 uur werk + 48 uur rusten


600 ml water

1000 gr bloem + extra om te bestuiven

10 gr zout

3 gram gist


Gist in lauw water



✨ Warm het water lichtjes op (lauw) en laat de gist er 10 minuten in trekken.


✨ Meng de bloem, water, met gist en zout door elkaar.

✨ Kneed 5 minuten tot een deeg.


✨ Bedek de kom en laat 1,5 uur rusten.

✨ Kneed het deeg goed door en laat nog eens 30 minuten rusten.




✨ Maak 6 a 8 gelijken van het deeg, kneed elk bolletjes nog eens goed door.

✨ Leg ze op een bebloemde plaat of plank, bedek ze en laat 2 nachten rusten in de koelkast.


✨ Haal ze twee uur op voorhand uit voor het beste resultaat.

✨ Vorm van elke bol een bodem op een bebloemd oppervlak.

✨ Versier met uw favoriete saus en toppings.


✨ Bak ze 6 minuten op 400 graden in een pizza oven.

✨ Of 20 minuten op 220 graden.

✨ Of tot ze gaar en lekker krokant is :)



Comentarios

No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.

Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page