top of page

"Đồ Chua": Vietnamese ingemaakte wortel en daikon

Foto van schrijver: Leen Leen

Deze ingemaakte wortel en daikon word in Vietnam bij veel gerechten gegeten, onder andere bij Bánh Mì. Zeer makkelijk om zelf te maken.


Voor 1 grote pot

10 minuten werk


1/2 daikon

3 wortelen


100 ml water

100 ml rijstazijn

1 theelepel zout

1 eetlepel suiker



Snij de wortel en daikon in sliertjes, ik gebruikte hiervoor een juliennerasp.

Doe dit in een propere glazen pot.

In een sauspannetje, doe het water, azijn, zout en suiker en warm op tot het net kookt.

Giet dit over de groenten.

Doe onmiddellijk dicht.

Laat afkoelen en zet in de koelkast. Dit blijft tot drie weken goed.

Comentarios


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page