Zalmburgers
- Leen
- 13 minuten geleden
- 1 minuten om te lezen

Voor zie eens iets anders wil dan een traditionele burger - deze sappige zalmburgers zijn echt een topper. Gemaakt met verse zalm en op smaak gebracht met wat je zelf lekker vind. Ik deed er dille en citroenzeste bij. Een je het basisrecept kent, kan je alle kanten uit. Ze zijn ook super snel klaar.
Voor 4 personen
20 minuten werk
Basisrecept:
2 zalm filets (400 gram totaal), zonder huid
1 ei
3 sneetjes wit brood (vierkant, bvb tijgerbrood)
Zout en peper naar smaak
Smaakmakers naar keuze, ik gebruikte:
1 theelepel verse gehakte dille
Zeste van 1 citroen
Snij de korsten van het brood.
Doe de zalm, brood, ei en de smaakmakers in een blender of hakmolen en hak fijn.
Vorm burgers van het zalm mengsel.
Doe wat olie in een pan en bak de zalmburgers gaar, op laag vuur.
Serveer eventueel met de bulgursalade met venkel en mandarijn, recept vind je hier.
Extra tip: ideaal om als hapje te serveren, maak er mini burgertjes van!
Comments