Zalm crudo met gebrande bloedappelsien
- Leen
- 5 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen

Een soortgelijk gerecht kreeg ik doorgestuurd op tiktok met de boodschap "dit is iets voor u", ja natuurlijk! Ik maakte er mijn eigen versie van en dat was absoluut een topper.
Enkele algemene richtlijnen als je vlees of vis rauw wil consumeren:
Gebruik zeer verse vlees of vis, liefst van de visboer of de slager.
Je kan je vlees of vis eerst in de 48 tot 72 vriezer steken en dan vlak voor het eten ontdooien. Zo durf ik wel rauwe vis eten van de supermarkt. In al die jaren dat ik het doe ben ik nog nooit ziek geworden.
Eet onmiddellijk na het klaarmaken op. Laat zeker niet te lang op kamertemperatuur staan.
Voor 2 personen als voorgerecht of 4 personen als hapje
10 minuten werk
1 zalmfilet
2 bloedappelsienen
1 lente ui
Snufje pul biber (Turkse chilivlokken)
Groene bieslook olie, recept vind je hier
Zout naar smaak
Dille om af te werken
✨ Snij de bloedappelsien "a vif", leg de partjes op een bord apart.
✨ Knijp de rest van het vruchtvlees uit en vang het sap op.
✨ Brand de partjes appelsien met een koksbrander, zorg dat je je keuken niet in de fik steekt :)
✨ Snij de zalm in schijfjes en leg ze op een mooi bord.
✨ Giet het sap en de bieslook olie er over.
✨ Versier met de sinaasappel partjes, lente ui, dille.
✨ Breng op smaak met zout en pul biber.
Comments