
Deze witte chocolademousse met passievrucht is een echte showstopper, een mooie afsluiter voor een gezellige avond. Helemaal op voorhand te maken én slechts vijf ingrediënten.
Voor 6 potjes
20 minuten werk + opstijven
200 ml melk
3 blaadjes gelatine
250 gram witte chocolade
200 ml room
6 passievruchten

✨ Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat 10 minuten weken.
✨ Warm ondertussen de melk op in de microgolf, ze hoeft niet kokend heet te zijn. Gewoon warm genoeg om de chocolade te smelten.
✨ Hak de witte chocolade zo fijn mogelijk.
✨ Meng de warme melk en de chocolade in een kom.
✨ Doe de gelatine er bij en roer alles goed om tot een egale substantie.
✨ Klop de room in een aparte kom op tot ze stevig is.
✨ Meng de room onder het chocolademengsel.
✨ Laat alles 1 uur opstijven in de koelkast.
✨ Nu is de mousse stevig genoeg om te spuiten met een spuitzak. Deze stap kan overgeslagen worden als je de mousse onmiddellijk in glaasjes doet en zo laat opstijven.
✨ Doe de mousse in een spuitzak en spuit mooi in glaasjes.
✨ Laat nog eens 2 uur opstijven, of een volledige nacht, bedekt.
✨ Versier met de passievrucht.
Comments