top of page

Witte chocolademousse met passievrucht

Foto van schrijver: Leen Leen

Deze witte chocolademousse met passievrucht is een echte showstopper, een mooie afsluiter voor een gezellige avond. Helemaal op voorhand te maken én slechts vijf ingrediënten.


Voor 6 potjes

20 minuten werk + opstijven


200 ml melk

3 blaadjes gelatine

250 gram witte chocolade

200 ml room


6 passievruchten

✨ Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat 10 minuten weken.

✨ Warm ondertussen de melk op in de microgolf, ze hoeft niet kokend heet te zijn. Gewoon warm genoeg om de chocolade te smelten.

✨ Hak de witte chocolade zo fijn mogelijk.

✨ Meng de warme melk en de chocolade in een kom.

✨ Doe de gelatine er bij en roer alles goed om tot een egale substantie.

✨ Klop de room in een aparte kom op tot ze stevig is.

✨ Meng de room onder het chocolademengsel.

✨ Laat alles 1 uur opstijven in de koelkast.


✨ Nu is de mousse stevig genoeg om te spuiten met een spuitzak. Deze stap kan overgeslagen worden als je de mousse onmiddellijk in glaasjes doet en zo laat opstijven.

✨ Doe de mousse in een spuitzak en spuit mooi in glaasjes.


✨ Laat nog eens 2 uur opstijven, of een volledige nacht, bedekt.

✨ Versier met de passievrucht.



Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page