Witte bonendip met geroosterde look
- Leen
- 1 sep
- 1 minuten om te lezen

In deze dip zitten twee volledige bollen look. Door ze te roosteren wordt de look heel zacht en zoet van smaak, super lekker.
2 bollen look
1 blik bonen - 400 gram, 240 gram uitgelekt
3 eetlepels olijfolie
Sap van 1/2 citroen
Peper en zout naar smaak
Om af te werken:
Bieslook
Peper
Olijfolie

Snij de top van de bollen look eraf (zie foto), doe er wat olie op en bak ze
In de airfryer: 150 graden - 30 minuten
In de oven: 160 graden - 40 minuten
Op de bbq: inpakken in aluminiumfolie - 30 minuten
Laat de bonen uitlekken en spoel ze af, doe ze in een hakmolen of blender.
Knijp de look uit en doe bij de bonen.
Doe het citroensap en olijfolie er bij.
Kruid naar smaak met peper en zout.

Mix tot een gladde dip.
Werk af met fijngesneden bieslook, olijfolie en pyramidezout.
Lekker met grissini, als broodbeleg of met rauwkost.












Opmerkingen