top of page

Witte bonendip met geroosterde look

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 1 sep
  • 1 minuten om te lezen
ree

In deze dip zitten twee volledige bollen look. Door ze te roosteren wordt de look heel zacht en zoet van smaak, super lekker.


2 bollen look

1 blik bonen - 400 gram, 240 gram uitgelekt

3 eetlepels olijfolie

Sap van 1/2 citroen

Peper en zout naar smaak


Om af te werken:

Bieslook

Peper

Olijfolie


ree

  • Snij de top van de bollen look eraf (zie foto), doe er wat olie op en bak ze

    • In de airfryer: 150 graden - 30 minuten

    • In de oven: 160 graden - 40 minuten

    • Op de bbq: inpakken in aluminiumfolie - 30 minuten



  • Laat de bonen uitlekken en spoel ze af, doe ze in een hakmolen of blender.

  • Knijp de look uit en doe bij de bonen.

  • Doe het citroensap en olijfolie er bij.

  • Kruid naar smaak met peper en zout.


ree
  • Mix tot een gladde dip.

  • Werk af met fijngesneden bieslook, olijfolie en pyramidezout.

  • Lekker met grissini, als broodbeleg of met rauwkost.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page