top of page

Witloofrolletjes met kaas en hesp

Foto van schrijver: Leen Leen



Een vlaamse klassieker, op mijn manier.


Voor 1 grote ovenschotel

40 minuten werk + 20 minuten in de oven


600 gram witloof

6 à 7 sneetjes hesp (ham) van goeie kwaliteit

500 ml melk

1 vlootje smeerkaas met ham smaak

250 gram geraspte emmentaler

2 eetlepels boter

2 eetlepels bloem

Peper, zout, nootmuskaat

1 theelepel kristalsuiker


✨️ Kuis het witloof: snij de kontje er af en haal de buitenste blaadjes eraf.

✨️ Stoof het witloof: leg alle stronkjes in een grote pan, giet hier over een scheutje water, de suiker, peper en zout naar smaak.

✨️ Laat dit op een laag vuur stoven, met een deksel er op. Gedurende 40 minuten of tot het witloof volledig gaar is.

✨️ Laat het witloof afkoelen tot je het kan aanraken. Vang het vocht op in een kommetje.

✨️ Rol het witloof in de hesp en schik in een ovenschaal.

✨️ Maak de kaassaus: in een pot, smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer de hele tijd met een garde.

✨️ Voeg scheutje per scheutje de melk en het vocht van het witloof toe. Doe dit tot er een dikke bechamel saus ontstaat.

✨️ Voeg het vlootje smeerkaas, 200 gram van de kaas, peper, zout en nootmuskaat toe.

✨️ Giet de saus over de witloofrolletjes.

✨️ Doe de rest van de kaas er over en gratineer 20 minuten in een oven op 180 graden.

✨️ Serveer met puree, kroketten, frieten of brood.

Kommentare


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page