Warme salade met venkelworst, boontjes, patatten en rucolapesto
- Leen
- 15 aug
- 1 minuten om te lezen

De meeste elementen van deze salade maakte ik klaar op de BBQ: de boontjes, patatjes en venkelworst. Ik combineerde het met een zelfgemaakte rucola pesto.
Voor de rucola pesto:
50 gram rucola
20 gram parmezaan (of grana padano, pecorino...)
20 gram pijnboompitten
1 teen look
3 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
3 venkel worsten
250 gram boontjes
200 gram krieltjes
Enkele blaadjes rucola
Olijfolie
Zout en peper
Maak de rucola pesto:
Doe alle ingrediënten voor de pesto in een hakmolentje.
Mix tot een gladde saus.
Kook de krieltjes halfgaar in water - ongeveer 15 minuten.
Spray wat olie op de boontjes en patatjes.
Grill de boontjes, patatjes en worst gaar op de BBQ, direct boven de kolen.
Serveer met de rucola pesto.
Werk af met zout, peper en enkele blaadjes rucola.
















Opmerkingen