Voor 4 personen als voorgerecht
10 minuten werk + 30 minuten in de oven
1 rol bladerdeeg
500 gram groene asperges
100 gram geraspte parmesan
1 ei
Peper naar smaak
100 gram pancetta
✨️ Verwarm de oven voor op 200 graden.
✨️ Schil de asperges en snij de kontjes er af.
✨️ Schik de asperges op een ovenplaat met bakpapier. Ik hou van beetgare/krokante asperges. Als u liever zachte asperges heeft kunnen deze voorgekookt worden.
✨️ Doe hier over de parmesan en peper.
✨️ Splits het ei en meng het eigeel met een beetje water in een kommetje.
✨️ Leg voorzichtig het bladerdeeg er over en bestrijk met eigeel.
✨️ Bak in de oven gedurende 30 minuten of tot alles gaar is.
✨️ Maak ondertussen de crispy pancetta: leg de schijfjes pancetta open op een bord en bak in de microgolf op 750 watt gedurende 5 minuten of tot ze krokant zijn.
✨️ Laat de taart even afkoelen en draai dan voorzichtig om. Versier met de krokante pancetta.
Comments