top of page

Upside-down taartje met asperges en pancetta

Foto van schrijver: Leen Leen



Voor 4 personen als voorgerecht

10 minuten werk + 30 minuten in de oven


1 rol bladerdeeg

500 gram groene asperges

100 gram geraspte parmesan

1 ei

Peper naar smaak

100 gram pancetta


✨️ Verwarm de oven voor op 200 graden.

✨️ Schil de asperges en snij de kontjes er af.

✨️ Schik de asperges op een ovenplaat met bakpapier. Ik hou van beetgare/krokante asperges. Als u liever zachte asperges heeft kunnen deze voorgekookt worden.

✨️ Doe hier over de parmesan en peper.

✨️ Splits het ei en meng het eigeel met een beetje water in een kommetje.

✨️ Leg voorzichtig het bladerdeeg er over en bestrijk met eigeel.

✨️ Bak in de oven gedurende 30 minuten of tot alles gaar is.

✨️ Maak ondertussen de crispy pancetta: leg de schijfjes pancetta open op een bord en bak in de microgolf op 750 watt gedurende 5 minuten of tot ze krokant zijn.

✨️ Laat de taart even afkoelen en draai dan voorzichtig om. Versier met de krokante pancetta.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page