"Tteokkochi": Gegrilde Koreaanse rijstcake
- Leen
- 25 aug
- 1 minuten om te lezen

Wie houdt van de Koreaanse keuken is wellicht bekend met het gerecht "tteokbokki" waar ik een tijd geleden het recept al voor deelde. Ik maakte vandaag met de tteok (rijstcake) wat anders: gegrild op de bbq en ingesmeerd met een zoet-pittige saus op basis van gochujang (Koreaanse chilipasta).
Voor 5 personen als bijgerecht
10 minuten werk
25 stuks rijstcake (tteok)
Oliespray (zonnebloem)
Sesamzaadjes
Voor de saus:
2 eetlepels gochujang
2 eetlepels lichte sojasaus
3 eetlepels sesam olie
1 eetlepel honing
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en zet opzij.
Kook de rijstcake in water gedurende 3 minuten. Ze worden nog gegrild dus halfgaar is oke.
Steek ze per vijf op satéstokjes.
Spray wat olie op de tteokkochi.
Bak ze op de BBQ, direct boven de kolen, tot ze grillstrepen krijgen.
Smeer beide kanten in met de saus en bak nog kort mee.
Versier met sesamzaadjes.















Opmerkingen