top of page

"Tteokkochi": Gegrilde Koreaanse rijstcake

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 25 aug
  • 1 minuten om te lezen
ree

Wie houdt van de Koreaanse keuken is wellicht bekend met het gerecht "tteokbokki" waar ik een tijd geleden het recept al voor deelde. Ik maakte vandaag met de tteok (rijstcake) wat anders: gegrild op de bbq en ingesmeerd met een zoet-pittige saus op basis van gochujang (Koreaanse chilipasta).


Voor 5 personen als bijgerecht

10 minuten werk


25 stuks rijstcake (tteok)

Oliespray (zonnebloem)

Sesamzaadjes


Voor de saus:

2 eetlepels gochujang

2 eetlepels lichte sojasaus

3 eetlepels sesam olie

1 eetlepel honing




  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en zet opzij.


  • Kook de rijstcake in water gedurende 3 minuten. Ze worden nog gegrild dus halfgaar is oke.

  • Steek ze per vijf op satéstokjes.


  • Spray wat olie op de tteokkochi.

  • Bak ze op de BBQ, direct boven de kolen, tot ze grillstrepen krijgen.

  • Smeer beide kanten in met de saus en bak nog kort mee.

  • Versier met sesamzaadjes.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page