top of page

Tteokbokki: koreaanse rijst cakes met chilisaus

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 12 jul 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 27 apr


Een klassieker uit de Koreaanse keuken en een van mijn persoonlijke favorieten! Traditioneel word dit gemaakt met ansjovis bouillon maar dit ben ik zelf nog nergens tegen gekomen dus dit is een aangepaste versie.

Alle speciale ingredienten zijn te vinden in de aziatische winkel.



Voor 4 personen als hoofdgerecht

15 minuten werk


500 gram rijstcakes

300 gram viscake

2 eetlepels gochujang

50ml lichte sojasaus

2 eetlepels vissaus

2 eetlepels suiker

1 theelepel knoflook puree

200 gram geraspte mozzarella

Lente ui om af te werken

Sesam zaadjes om af te werken


āœØļø Bereid de ingredienten voor: Snij de viscakes in plakjes van 2cm op 3cm, was de viscakes, snij de lente ui in schijfjes.

āœØļø Kook de rijst cakes gedurende 5 minuten in kokend water.

āœØļø Giet de rijstcakes af en doe ze terug in de pot. Voeg 150 ml water, de gochujang, vissaus, sojasaus, suiker en knoflook toe.

āœØļø Voeg de viscakes toe en laat nog 5 minuten pruttelen.

āœØļø Werk af met lente ui, kaas, en sesamzaadjes.



Extra tip: ook lekker met noedels en/of room er bij.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page