top of page

Tonijn tartaar met finger limes en blue meat radish

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 12 jul 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 9 okt 2024





Op zich is dit geen gerecht dat moeilijk te maken is, maar men heeft wel speciale ingredienten nodig die niet overal te vinden zijn. Ik schrijf bij elk speciaal ingredient waar ik het gekocht heb.


Voor 2 personen als voorgerecht

20 minuten werk


200 gram verse tonijn

2 finger limes (Hanos)

1 red meat radish (Hanos)

1/4 komkommer

1 eetlepel basilicum olie (Hanos)

Een snuf zwart pyramide zout (Sostrene grene)

Vers gemalen zwarte peper

Enkele blaadjes basilicum


✨️ Hak de tonijn in kleine blokjes.

✨️ Schil de radijs en maak met de mandoline zo fijn mogelijke schijfjes. Doe hetzelfde met de komkommer.

✨️ Schik de radijs en komkommer mooi op een bord. Werk af met basilicum olie, het pyramide zout en peper.

✨️ Leg de tonijn met behulp van een ring op de radijs en komkommer.

✨️ Rol de finger limes tussen de handpalmen om de kaviaar los te maken. Snij het topje er af en duw de kaviaar er uit. Plaats op de tonijn.

✨️ Werk af met de basilicum.


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page