Tonijn tartaar met finger limes en blue meat radish
- Leen
- 12 jul 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 9 okt 2024
Op zich is dit geen gerecht dat moeilijk te maken is, maar men heeft wel speciale ingredienten nodig die niet overal te vinden zijn. Ik schrijf bij elk speciaal ingredient waar ik het gekocht heb.
Voor 2 personen als voorgerecht
20 minuten werk
200 gram verse tonijn
2 finger limes (Hanos)
1 red meat radish (Hanos)
1/4 komkommer
1 eetlepel basilicum olie (Hanos)
Een snuf zwart pyramide zout (Sostrene grene)
Vers gemalen zwarte peper
Enkele blaadjes basilicum
✨️ Hak de tonijn in kleine blokjes.
✨️ Schil de radijs en maak met de mandoline zo fijn mogelijke schijfjes. Doe hetzelfde met de komkommer.
✨️ Schik de radijs en komkommer mooi op een bord. Werk af met basilicum olie, het pyramide zout en peper.
✨️ Leg de tonijn met behulp van een ring op de radijs en komkommer.
✨️ Rol de finger limes tussen de handpalmen om de kaviaar los te maken. Snij het topje er af en duw de kaviaar er uit. Plaats op de tonijn.
✨️ Werk af met de basilicum.
Comments