Tomatensalade met tarka
- Leen
- 14 aug
- 1 minuten om te lezen

"Tarka" is een kooktechniek uit de Indische keuken waar droge specerijen kort gebakken worden in olie, om de smaken vrij te laten komen. Onder andere chili, mosterdzaad en curry blaadjes. Vaak doen ze dit dan bij soepen of curry's. Maak ik gebruikte de tarka als dressing op een tomatensalade. De lekkerste tomatensalade dat ik ooit al gemaakt heb!
Voor 4 personen als bijgerecht
10 minuten werk
600 gram tomaten
40 ml neutrale olie
1/2 theelepel gele mosterdzaadjes
1/2 theelepel zwarte mosterdzaadjes
1/2 theelepel komijnzaad
1/2 theelepel korianderzaad
1/2 theelepel venkelzaad
1 theelepel curry blaadjes, van www.epiciane.fr
3 stuks gedroogde chilipeper
Pyramide zout met garam masala, van www.epiciane.fr
Snij de tomaten in partjes en doe in een kom.
Doe de olie in een pan en warm op, op middelhoog vuur.
Meng alle droge kruiden in een potje en voeg in een keer toe aan de olie.
Laat kort mee bakken, tot de mosterdzaadjes beginnen poppen zoals popcorn.

Giet dit mengsel heet over de tomaten.
Laat dit een uurtje trekken en afkoelen in de koelkast.
Serveer met krokant stokbrood.












Opmerkingen