Tartaar van zalm en asperge, met dille room
- Leen
- 2 jun
- 1 minuten om te lezen

We gaan de "crudo week" van start met een feestjelijke tartaar van zalm en asperge, mooi afgewerkt met een frisse dilleroom.
Enkele algemene richtlijnen als je vlees of vis rauw wil consumeren:
Gebruik zeer verse vlees of vis, liefst van de visboer of de slager.
Je kan je vlees of vis eerst in de 48 tot 72 vriezer steken en dan vlak voor het eten ontdooien. Zo durf ik wel rauwe vis eten van de supermarkt. In al die jaren dat ik het doe ben ik nog nooit ziek geworden.
Eet onmiddellijk na het klaarmaken op. Laat zeker niet te lang op kamertemperatuur staan.
Voor 4 personen als voorgerecht of voor 8 personen als hapje
20 minuten werk
2 zalmfilets
4 witte asperges
4 groene asperges
200 ml room
30 ml dille olie, recept vind je hier, of koop het van het merk Gronn Green
Verse dille
1 eetlepel mirin
Zout naar smaak
✨ Schil de asperges en snij de kontjes er af.
✨ Snij de asperges in schijfjes.
✨ Stoof ze kort in een pan tot ze beetgaar zijn.
✨ Laat volledig afkoelen.
✨ Snij de zalm in kleine blokjes.
✨ Meng met de asperges (hou enkele schijfjes opzij voor de afwerking), mirin en zout.
✨ Meng de groene dille olie met de room.
✨ Serveer de tartaar met de hulp van een serveer-ring.
✨ Giet de dilleroom er langs.
✨ Werk af met schijfjes asperge en verse dille.
コメント