
Voor 6 personen als voorgerecht/hapje
20 minuten hands-on werk
24u marineren
6 stuks sintjacobsvruchten
1/2 knol venkel
1 citroen
1 sinaasappel
2 eetlepels yuzu sap
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel groene basilicum olie , recept vind je hier
1 potje zalmforel eitjes

24u op voorhand
✨️ Zest de citroen en sinaasappel en snij het vruchtvlees in schijfjes.
✨️ Trek de blaadjes van de venkel en hou opzij ter decoratie. Snij de venkel in schijfjes.
✨️ Leg de sint jacobsvruchten in een kom en bedek met de zest en vruchtvlees van de citrus en de venkel. Giet hier over de olijfolie en yuzu azijn. Kruid naar smaak met zout.
✨️ Laat 24 uur marineren in de koelkast.
✨️ Haal de sint jacobsvruchten er uit en snij in kleine blokjes.
✨️ Vang het marinade vocht op met behulp van een zeef. Meng met de basilicum olie.
✨️ Dresseer de tartaar met behulp van een serveerring.
✨️ Giet de marinade er langs, werk af met venkel blaadjes en zalmforeleitjes.
Comments