"Tacos de carne asada": Taco's met gegrild en gemarineerd vlees
- Leen
- 1 dag geleden
- 1 minuten om te lezen

"Carne asada" is gemarineerd, gegrild vlees. Deze keer als vulling voor taco's.
Voor 4 personen
30 minuten werk + 4 uur marineren
700 gram rundsvlees (bvb bavette of entrecote, in dunne lapjes gesneden)
12 zachte kleine tortilla's
Voor de marinade:
Sap van 1 appelsien
1 ajuin
2 tenen look
2 eetlepels gehakte verse koriander
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel paprikapoeder
3 eetlepels zonnebloemolie

Doe alle ingredienten voor de marinade in blender en mix tot een fijne saus.
Doe de helft daarvan bij het vlees en hou de andere helft apart, om te serveren als een sausje.
Laat het vlees 2 tot 4 uur marineren, maar zeker niet langer. Het appelsiensap zorgt ervoor dat de vezels van het vlees afbreken en het vlees dus zachter wordt.
Bak het vlees enkele minuten per kant op de BBQ of in een pan.
Snij het vlees in blokjes.
Bak de tortilla's kort aan en vul ze met het vlees, pico de gallo, verse koriander en een beetje saus.

















Opmerkingen