top of page

"Tacos de carne asada": Taco's met gegrild en gemarineerd vlees

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 1 dag geleden
  • 1 minuten om te lezen
ree

"Carne asada" is gemarineerd, gegrild vlees. Deze keer als vulling voor taco's.



Voor 4 personen

30 minuten werk + 4 uur marineren


700 gram rundsvlees (bvb bavette of entrecote, in dunne lapjes gesneden)

12 zachte kleine tortilla's


Voor de marinade:

Sap van 1 appelsien

1 ajuin

2 tenen look

2 eetlepels gehakte verse koriander

1/2 theelepel komijn

1/2 theelepel paprikapoeder

3 eetlepels zonnebloemolie


ree

  • Doe alle ingredienten voor de marinade in blender en mix tot een fijne saus.

  • Doe de helft daarvan bij het vlees en hou de andere helft apart, om te serveren als een sausje.

  • Laat het vlees 2 tot 4 uur marineren, maar zeker niet langer. Het appelsiensap zorgt ervoor dat de vezels van het vlees afbreken en het vlees dus zachter wordt.



  • Bak het vlees enkele minuten per kant op de BBQ of in een pan.

  • Snij het vlees in blokjes.

  • Bak de tortilla's kort aan en vul ze met het vlees, pico de gallo, verse koriander en een beetje saus.


ree

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page