top of page

Stoofpotje met kip, olijven en amandelen

Foto van schrijver: Leen Leen

Bijgewerkt op: 28 sep 2024

Dit lekkere stoofpotje is een mix van recepten die ik ooit las, waar ik mijn eigen ding van gemaakt heb. Er bestaan honderden variaties van midden-oosterse stoofpotjes, tajines en kipgerechten. Ik deed het in een gietijzeren pot. Dit werkt ook prima, om al het vocht in de pot te houden, net zoals een tajine.


Voor 4 personen

1 uur werk


1 kilo kip bovenbouten met bot en huid

1,5 eetlepel baharat kruiden

100 gram groene olijven zonder pit

50 gram witte amandelen

2 eetlepels olijfolie

Zout naar smaak

1 eetlepel donkere sojasaus (optioneel, voor de kleur)

500 ml water

Peterselie om af te werken



✨ Kruid de kip met de baharat kruiden en zout.

✨ Zet een gietijzeren pot op het vuur en doe er de olijfolie in.

✨ Bak de kip kort aan zodat deze wat kleur heeft.

✨ Voeg het water, olijven, amandelen en sojasaus toe.

✨ Zet het deksel op de pot en laat 45 minuten rustig pruttelen.

✨ Haal het deksel er af en laat nog 5 minuten koken om de saus een beetje in te dikken.

✨ Werk af met verse peterselie.

✨ Serveer met rijst met rozijnen en ui. Dit recept staat hier

Kommentare


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page