
Dit lekkere stoofpotje is een mix van recepten die ik ooit las, waar ik mijn eigen ding van gemaakt heb. Er bestaan honderden variaties van midden-oosterse stoofpotjes, tajines en kipgerechten. Ik deed het in een gietijzeren pot. Dit werkt ook prima, om al het vocht in de pot te houden, net zoals een tajine.
Voor 4 personen
1 uur werk
1 kilo kip bovenbouten met bot en huid
1,5 eetlepel baharat kruiden
100 gram groene olijven zonder pit
50 gram witte amandelen
2 eetlepels olijfolie
Zout naar smaak
1 eetlepel donkere sojasaus (optioneel, voor de kleur)
500 ml water
Peterselie om af te werken
✨ Kruid de kip met de baharat kruiden en zout.
✨ Zet een gietijzeren pot op het vuur en doe er de olijfolie in.
✨ Bak de kip kort aan zodat deze wat kleur heeft.
✨ Voeg het water, olijven, amandelen en sojasaus toe.
✨ Zet het deksel op de pot en laat 45 minuten rustig pruttelen.
✨ Haal het deksel er af en laat nog 5 minuten koken om de saus een beetje in te dikken.
✨ Werk af met verse peterselie.
✨ Serveer met rijst met rozijnen en ui. Dit recept staat hier
Kommentare