
Deze rijst serveerde ik bij het stoofpotje dat ik gisteren op de site plaatste. Recept vind je hier. Daarom gebruikte ik dezelfde kruiding, die ik combineerde met zoete rozijnen en gebakken ui. Ik maak altijd rijst in de rijst koker omdat ik dit makkelijk vind, maar dit kan natuurlijk ook gewoon in een pot.
Voor 4 personen
15 minuten werk, de rijstkoker doet de rest
400 gram langkorrel rijst
600 ml kippenbouillon of 600 ml water en 1 blokje kippenbouillon
1 eetlepel baharat kruiden
75 gram rozijnen
2 witte uien
2 eetlepels olijfolie
Peterselie om af te werken
✨ Doe de rijst, water, kruiden en rozijnen in de rijstkoker en zet op.
✨ Snij de uien in halve maantjes.
✨ Zet een pan op het vuur met de olijfolie en bak de uien tot ze bruin zijn. Voeg een scheutje water toe om verbranden te voorkomen.
✨ Meng de gebakken ui met de rijst en werk af met verse peterselie.
✨ Serveer bij stoofpotje van kip, olijven en amandelen, recept vind je hier.
Comments