top of page

Spruitjessoep met balsamico ui

Foto van schrijver: Leen Leen

Deze lekkere spruitjessoep mag het startschot geven van deze themaweek: Soep. Een groente waar niet zo vaak soep van gemaakt wordt, maar in mijn ogen er wel ideaal voor is. Ik combineerde de spruitjessoep met gebakken ajuin (of ui in het mooi Nederlands) met balsamico azijn. Een top combinatie.


Voor 4 personen als voorgerecht

20 minuten werk


Voor de soep:

500 gram spruitjes

1 ui

1 aardappel

700 ml kippenbouillon of water met een bouillonblokje

Scheutje olie om in te bakken


Voor de ui:

2 rode uien

1 eetlepel balsamico creme

Scheutje olie om in te bakken


Overige ingrediënten:

Room om af te werken

Groene bieslookolie om af te werken, recept vind je hier



✨ Kuis de spruitjes en snij ze in kwartjes.

✨ Snipper de ui.

✨ Schil de aardappel en snij ze in blokjes.

✨ Zet een pot op middelhoog vuur en stoof de ui enkele minuten aan in de olie.

✨ Voeg de spruitjes, aardappel en bouillon toe.

✨ Laat 15 minuten koken of tot alles gaar genoeg is om te mixen.

✨ Snij ondertussen de rode uien in halve ringen.

✨ Bak ze op hoog vuur met de olie tot ze bruin zien.

✨ Voeg de balsamico creme toe en bak kort mee.

✨ Pureer te soep met een staafmixer.

✨ Schep op, versier met de uien, room en groene bieslookolie (recept vind je hier)

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page