
Deze lekkere spruitjessoep mag het startschot geven van deze themaweek: Soep. Een groente waar niet zo vaak soep van gemaakt wordt, maar in mijn ogen er wel ideaal voor is. Ik combineerde de spruitjessoep met gebakken ajuin (of ui in het mooi Nederlands) met balsamico azijn. Een top combinatie.
Voor 4 personen als voorgerecht
20 minuten werk
Voor de soep:
500 gram spruitjes
1 ui
1 aardappel
700 ml kippenbouillon of water met een bouillonblokje
Scheutje olie om in te bakken
Voor de ui:
2 rode uien
1 eetlepel balsamico creme
Scheutje olie om in te bakken
Overige ingrediënten:
Room om af te werken
Groene bieslookolie om af te werken, recept vind je hier
✨ Kuis de spruitjes en snij ze in kwartjes.
✨ Snipper de ui.
✨ Schil de aardappel en snij ze in blokjes.
✨ Zet een pot op middelhoog vuur en stoof de ui enkele minuten aan in de olie.
✨ Voeg de spruitjes, aardappel en bouillon toe.
✨ Laat 15 minuten koken of tot alles gaar genoeg is om te mixen.
✨ Snij ondertussen de rode uien in halve ringen.
✨ Bak ze op hoog vuur met de olie tot ze bruin zien.
✨ Voeg de balsamico creme toe en bak kort mee.
✨ Pureer te soep met een staafmixer.
✨ Schep op, versier met de uien, room en groene bieslookolie (recept vind je hier)
Comments