
Spaghetti pompoen is deze periode in veel supermarkten te vinden, ik vind dit een heel toffe pompoensoort om mee te werken. Wanneer de spaghettipompoen gaar is, vormen er slierten die lijken op spaghetti maar toch niet echt smaken naar spaghetti :) mijn dochter kon ik er niet echt mee in het zak zetten :) ze smaakt toch wel echt naar pompoen. Vandaag maakte ik hem met hesp en kaassaus.
Voor 2 personen als hoofdgerecht
20 minuten werk + 45 minuten in de oven
1 spaghetti pompoen
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout naar smaak
Voor de ham en kaas saus:
200 gram gekookte ham blokjes
50 gram bloem
50 gram boter
500 ml melk
200 gram geraspte kaas
Peper en zout naar smaak

✨ Verwarm de oven voor op 200 graden
✨ Snij de spaghettipompoen in de lengte door de helft.
✨ Smeer ze in met de olie en kruid royaal met peper en zout.
✨ Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats de pompoen met de open kant op de bakplaat.
✨ Bak de pompoen in de oven gedurende 45 minuten.
✨ Maak ondertussen de saus:
✨ Smelt de boter in een sauspannetje en voeg de bloem toe.
✨ Roer goed met een garde tot het naar cake ruikt.
✨ Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer ondertussen goed.
✨ Voeg de kaas toe en kruid naar smaak met peper en zout.
✨ Voeg de ham toe.
✨ Waneer de pompoen klaar is, draai ze voorzichtig om en krab met een vork de slierten los.
✨ Giet de ham en kaas saus in de pompoenhelften.
✨ Gratineer kort in de oven tot de bovenkant bruin is.
✨ Werk af met verse peterselie.
Comments