
oh-oh ik voel mij bekeken...
Deze spaghetti met oogballen is super leuk voor halloween en heel leuk om samen met kindjes te maken. Mijn dochter vond het ge-wel-dig.
Voor de gehaktballen
500 gram rundergehakt
1/2 ui
1 eetlepel paneermeel
1 eigeel
Gehaktkruiden naar smaak
Scheutje olie
Voor de saus
1/2 ui
1 teen knoflook
1 blik tomatenstukjes
Italiaanse kruiden naar smaak
Scheutje olie
Overige ingrediënten:
250 gram spaghetti
Mini mozzarella bolletjes
Zwarte olijven
Verse peterselie om af te werken
✨ Snipper de ui.
✨ Doe het gehakt, ui, eigeel, paneermeel en kruiden in een kom. Meng goed en kruid eventueel bij met peper en zout. en vorm er gehaktballen van,ongeveer de grootte van een pingpongbal.
✨ Bak de gehaktballen in een pan met een scheutje olie, op laag vuur tot ze gaar en goudbruin zijn. Draai regelmatig een kwartslag om.
✨ Maak ondertussen de saus: snipper de ui en knoflook.
✨ Stoof de ui en knoflook kort aan in een pan met een scheutje olie.
✨ Voeg de kruiden en tomatenstukjes toe en laat 15 minuten pruttelen.
✨ Kruid eventueel bij met peper en zout.
✨ Kook de spaghetti al dente volgens de instructies op de verpakking.
✨ Meng de spaghetti met de saus en leg de gehaktballen er tussen.
✨ Snij schijfjes van de olijven en snij de mozzarella bolletjes in twee.
✨ Leg op elk stukje mozzarella een schijfje olijf en leg op de gehaktballen en tussen de spaghettislierten.
✨ Werk af met verse peterselie.
Comments