top of page

Lahmacun wrap

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 14 jul
  • 2 minuten om te lezen
ree

Mijn obsessie met lahmacun kent geen grenzen, dit is de vijfde lahmacun variatie die ik uitschrijf... Deze keer in de vorm van een wrap. Een beetje een kruising tussen kefta arayas en lahmacun. Nu spreek ik een beetje chinees... lahmacun is een Turks gerecht, plat brood met daarop een mengeling van vlees en groenten. Kefta arayas is een libanees gerecht, brood gevuld met vlees en dan gebakken. Ik vulde een libanees brood met het Lahmacun mengsel, en zo kwam de "lahmacun wrap" tot leven :)



Voor 8 a 10 stuks

1 uur werk


10 stuks libanees brood


Gehaktmengsel:

300 gram rundsgehakt

1 tomaat

1/2 rode paprika

1 groene turkse peper (charli biber)

1 ajuin

10 gram verse peterselie

1 eetlepel tomatenpuree (domates salƧası)

1 eetlepel paprikapuree (biber salƧası)

1 theelepel turkse chilivlokken (pul biber)

Zout naar smaak


Voor het slaatje:

1/4 ijsbergsla, in fijne reepjes

1/3 komkommer, in blokjes

1 zoete witte ajuin, in blokjes

1/2 theelepel sumac

1/2 theelepel gedroogde munt

2 eetlepels olijfolie

Zout naar smaak



  • Doe de tomaat, paprika, Turkse peper, ajuin en peterselie. in een blender en blend tot het er uit ziet als een smoothie.

  • Doe dit mengsel in een zeef en laat een deel van het vocht uitlekken.

  • Meng dit nu onder het gehakt. Voeg de kruiden, tomatenpuree en paprikapuree toe. Meng goed.




  • Een libanees brood bestaat uit twee lagen, trek dit voorzichtig open.

  • Smeer een laag van het gehaktmengsel op een helft van het brood. Sluit met de andere helft.

  • Bak het brood nu 8 minuten in de contactgrill. Dit kan ook in een pan.



  • meng alle ingrediĆ«nten voor het slaatje door elkaar.

  • Doe hier van een portie in de lahmacun wrap.

  • Rol op en enjoy!


  • extra tip: je kan de lahmacun wraps ook invriezen en dan weer opwarmen in de oven, airfryer, pan of contactgrill.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page