top of page

Sorbet van komkommer, appel en limoen met de Ninja Creami

Foto van schrijver: Leen Leen

Bijgewerkt op: 9 okt 2024



Voor 1 pint:


Voor een succesvol recept voor ijs in de Ninja Creami te maken raad ik steeds aan op een vetstof OF zoetigheid te te voegen.

Van vetstof kan je bijvoorbeeld Griekse yoghurt, volle melk of een plantaardig alternatief toevoegen.

Gebruik dan suikervervanger maar echte suiker. Zoals kristalsuiker, siroop, agave, honing... Je kan natuurlijk een deel vervangen door een suikervervanger, zoals ik altijd doe voor gezondheidsredenen. De reden is niet voor de smaak, maar omdat het vriespunt van suiker en vet lager ligt dan van ander vocht. Doe je dit niet, dan zal de motor van de Creami te hard moeten werken en is er risico dat deze kapot gaat. Vet of zoet, een van de twee, is goed genoeg.


5 minuten voorbereiding 24 uur of meer in de diepvriezer


1/4 komkommer zonder schil

1 granny schmith appel zonder schil

Zeste en vruchtvlees van 1 limoen

1 eetlepel citroensap

100 ml water

Kristal suiker naar smaak



✨️ Doe alles in een Ninja Creami pint, vries minstens 24u in en draai op 'sorbet', voeg enkele eetlepels water toe en draai nog eens op 'respin'.



Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page