top of page

"Shir berenj": Perzische rijstpudding

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 21 mrt
  • 1 minuten om te lezen

Om deze mini serie af te sluiten ter ere van Nowruz (Perzisch nieuwjaar), een lekkere rijstpap. Gekruid met kaneel en rozenwater.


Voor 6 personen

1,5 uur werk + 24 uur weken


200 gram basmati rijst

1 liter volle melk

700 water

150 gram suiker

1 theelepel kaneelpoeder

Snuf zout

1 eetlepel rozenwater (optioneel)

of: enkele druppels vanille extract (optioneel)


Om af te werken:

Krieken (noorderkrieken, zure kersen)

Pistachenoten (ongezouten)

Kaneelpoeder



✨ Laat de rijst 24 uur weken in water, bedekt, in de koelkast.

✨ Giet de rijst af.


✨ Doe de rijst, kaneel, snuf zout en water in een pot.

✨ Laat 15 minuten koken, roer regelmatig.

✨ Voeg beetje bij beetje de melk toe en laat telkens weer goed opwarmen, zodat de rijstpap kan binden.

✨ Voeg de suiker en boter toe. Laat dit oplossen, roer regelmatig.

✨ Voeg het rozenwater of vanille toe.

✨ Laat nog eens 15 minuten rustig pruttelen. Roer regelmatig.

✨ Verdeel in porties en versier met een kriek, pistachenoten en kaneelpoeder.



Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page