"Shir berenj": Perzische rijstpudding
- Leen
- 21 mrt
- 1 minuten om te lezen

Om deze mini serie af te sluiten ter ere van Nowruz (Perzisch nieuwjaar), een lekkere rijstpap. Gekruid met kaneel en rozenwater.
Voor 6 personen
1,5 uur werk + 24 uur weken
200 gram basmati rijst
1 liter volle melk
700 water
150 gram suiker
1 theelepel kaneelpoeder
Snuf zout
1 eetlepel rozenwater (optioneel)
of: enkele druppels vanille extract (optioneel)
Om af te werken:
Krieken (noorderkrieken, zure kersen)
Pistachenoten (ongezouten)
Kaneelpoeder
✨ Laat de rijst 24 uur weken in water, bedekt, in de koelkast.
✨ Giet de rijst af.
✨ Doe de rijst, kaneel, snuf zout en water in een pot.
✨ Laat 15 minuten koken, roer regelmatig.
✨ Voeg beetje bij beetje de melk toe en laat telkens weer goed opwarmen, zodat de rijstpap kan binden.
✨ Voeg de suiker en boter toe. Laat dit oplossen, roer regelmatig.
✨ Voeg het rozenwater of vanille toe.
✨ Laat nog eens 15 minuten rustig pruttelen. Roer regelmatig.
✨ Verdeel in porties en versier met een kriek, pistachenoten en kaneelpoeder.
Comments