Sambal augurken
- Leen
- 19 sep
- 1 minuten om te lezen

Mijn man is zot van zoetzure augurken en zei onlangs "ik wou dat ze spicy augurken verkochten", dat moet hij geen twee zeggen. Dus ik liet zijn droom uitkomen.
Voor 3 grote potten
10 minuten werk
1.5 kilo augurken of mini komkommers.
Basis vocht:
600 ml water
600 ml azijn
150 gram suiker
5 gram zout
Kruiding:
1 eetlepel peperkorrels
1 eetlepel koriander zaadjes
1 theelepel zwarte mosterdzaadjes
1 theelepel gele mosterdzaadjes
1 bol look
3 eetlepels eetlepel sambal (1 eetlepel per pot)
Doe alle ingrediënten voor het vocht in een pannetje en warm op, het moet niet koken.
Kuis de potten goed uit met heet water. Doe hierin de augurken in schijfjes.
Doe alle kruiden en smaakmakers erin.
Giet hierover het hete vocht. Doe de potten dicht en schud eens goed.
Laat dit minstens 4 dagen in de frigo trekken. Daarna kan je ze enkele maanden bewaren.










Opmerkingen