Roze kool en bulgur salade
- Leen
- 8 uur geleden
- 1 minuten om te lezen

Voor deze salade kon ik niet kiezen tussen een koolsalade en kısır, waar ik ook al een recept van deelde.
Deze salade is een kruising tussen de twee.
Ik gebruikte allerlei andere roze ingrediënten, kunnen jullie raden welke? Hint: rode biet zit er niet tussen :)
Voor 6 personen als bijgerecht
15 minuten werk + minstens 1 uur rusten
1/2 rode kool (ongeveer 600 gram)
1 grote rode ajuin
50 gram fijne bulgur*
1 eetlepel sumac*
4 eetlepels granaatappelsiroop*
4 eetlepels olijfolie
Sap van 1 citroen
Peper en zout naar smaak
Peterselie om af te werken
* = te koop bij de Turkse winkel
✨ Snij de rode kool zeer fijn. Dit kan eventueel met een mandoline of keukenrobot. Let op voor de vingers.
✨ Snij de rode ajuin in halve ringen.
✨ Doe de kool, ajuin, bulgur, sumac, olijfolie, granaatappelsiroop, citroensap, peper en zout in een kom.
✨ Masseer dit goed, tot de bulgur roze van kleur wordt.
✨ De bulgur hoeft niet gekookt te worden, door deze een uur te laten rusten in de salade, gaart de bulgur.
✨ Werk af met verse peterselie.
Comentarios