
Voor 2 personen
30 minuten werk
200 gram ongekookte rigatoni
6 witloof stronkjes
150 gram ham blokjes
100 gram geraspte kaas (ik gebruikte cheddar en emmental) + 30 gram parmesan voor de tuile
20 gram boter
20 gram bloem
300 ml melk
Peper en zout
Olie
Voor de pasta:
✨️ Snij 5 van de 6 stronkjes witloof in kleine blokjes, doe ze in een pan met wat water en laat 20 minuten rustig stoven.
✨️ Snij het overige stronkje witloof in de lengte, verwijder de buitenste bladeren en bak kort aan in een pan met een scheutje olie.
✨️ Maak een bechamel saus: smelt de boter in een pot, voeg de bloem toe en klop met een garde tot het ruikt naar cake. Voeg de melk toe in scheutjes en roer constant. Voeg de kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
✨️ Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
✨️ Meng de saus, gestoofd witloof, ham en gestoofd witloof.
Voor de parmesan tuile:
✨️ Verwarm de oven voor op 200 graden
✨️ Rasp de parmesan en leg op een bakplaat met bakpapier in 2 hoopjes.
✨️ Bak de tuile 6 a 8 minuten tot ze goudbruin is. Blijf er bij, ze branden snel aan.
✨️ Laat de tuiles afkoelen zodat ze krokant worden.
Comments