top of page

Pompoensoep met Thaise smaken

Foto van schrijver: Leen Leen

Het is eindelijk weer zover, pompoenen zijn weer vollenbak te vinden in de winkels. Ik ben dus super blij, pompoen is mijn favoriete groente. Ik maakte deze simpele maar smaakvolle pompoensoep met Thaise smaken.


Voor 4 personen

30 minuten werk


500 gram Hokkaido pompoen of kastanje pompoen

1 grote witte ui

Een scheutje olie

700 ml kippenbouillon of 700 ml water + 2 blokjes kippenbouillon

150 ml kokosmelk

30 gram rode curry pasta


Om af te werken: sesamzaadjes, chili vlokken en verse koriander.




✨ Schil en snij de pompoen in blokjes.

✨ Snij de ui in blokjes.

✨ Zet een pot op het vuur en doe er een scheutje olie in.

✨ Stoof de ui tot die glazig is.

✨ Doe de pompoen er bij en stoof kort mee.

✨ Doe de kippenbouillon en curry pasta er bij.

✨ Laat 15 minuten koken of tot de pompoen gaar is.

✨ Mix de soep met een staafmixer.

✨ Doe de kokosmelk er bij.

✨ Schep op en werk af met chilivlokken, sesamzaadjes en verse koriander.



Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page