
Het is eindelijk weer zover, pompoenen zijn weer vollenbak te vinden in de winkels. Ik ben dus super blij, pompoen is mijn favoriete groente. Ik maakte deze simpele maar smaakvolle pompoensoep met Thaise smaken.
Voor 4 personen
30 minuten werk
500 gram Hokkaido pompoen of kastanje pompoen
1 grote witte ui
Een scheutje olie
700 ml kippenbouillon of 700 ml water + 2 blokjes kippenbouillon
150 ml kokosmelk
30 gram rode curry pasta
Om af te werken: sesamzaadjes, chili vlokken en verse koriander.

✨ Schil en snij de pompoen in blokjes.
✨ Snij de ui in blokjes.
✨ Zet een pot op het vuur en doe er een scheutje olie in.
✨ Stoof de ui tot die glazig is.
✨ Doe de pompoen er bij en stoof kort mee.
✨ Doe de kippenbouillon en curry pasta er bij.
✨ Laat 15 minuten koken of tot de pompoen gaar is.
✨ Mix de soep met een staafmixer.
✨ Doe de kokosmelk er bij.
✨ Schep op en werk af met chilivlokken, sesamzaadjes en verse koriander.
Comments