Pizza carbonara
- Leen
- 9 apr
- 1 minuten om te lezen

Een zeer vrije interpretatie van "carbonara", op een pizza. Een verrassend lekker resultaat.
Voor 1 persoon
20 minuten werk
40 gram spekjes / guanciale
20 gram pecorino
1 volledig ei + 1 eigeel
2 eetlepels melk
1 eetlepel olijfolie
Peper naar smaak
✨ Maak het carbonara mengsel:
✨ Rasp de pecorino en doe in een kommetje.
✨ Voeg het ei en eigeel toe.
✨ Voeg de melk, olijfolie en peper toe.
✨ Meng alles goed door elkaar.
✨ Rol het deeg uit, verdeel de spekjes er over heen.
✨ Bak de pizza 5 minuten op 400 graden.
✨ Giet het carbonara mengsel er over heen en bak nog 1 a 2 minuten.
✨ Of in de oven; bak de pizza eerst 15 minuten op 220 graden (onderwarmte), giet het mengsel er over en bak nog eens 3 a 4 minuten.
Comments