top of page

Pizza carbonara

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 9 apr
  • 1 minuten om te lezen

Een zeer vrije interpretatie van "carbonara", op een pizza. Een verrassend lekker resultaat.


Voor 1 persoon

20 minuten werk



40 gram spekjes / guanciale

20 gram pecorino

1 volledig ei + 1 eigeel

2 eetlepels melk

1 eetlepel olijfolie

Peper naar smaak



✨ Maak het carbonara mengsel:

✨ Rasp de pecorino en doe in een kommetje.

✨ Voeg het ei en eigeel toe.

✨ Voeg de melk, olijfolie en peper toe.

✨ Meng alles goed door elkaar.


✨ Rol het deeg uit, verdeel de spekjes er over heen.

✨ Bak de pizza 5 minuten op 400 graden.

✨ Giet het carbonara mengsel er over heen en bak nog 1 a 2 minuten.


✨ Of in de oven; bak de pizza eerst 15 minuten op 220 graden (onderwarmte), giet het mengsel er over en bak nog eens 3 a 4 minuten.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page