top of page

Overnight oats

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 1 dag geleden
  • 2 minuten om te lezen

Ik ontbijt eigenlijk niet vaak met iets zoets. Meestal eet ik een tas soep. Vandaar heb ik nog niet zo veel ontbijt recepten ontwikkeld. Af en toe eet ik wel deze "overnight oats", havermout die je voorbereid zonder te koken en die de dag er na perfect zijn! Ik maak meestal enkele potten om meerdere dagen voort te kunnen. Ik laat een basis recept zien en dan drie variaties daarmee.



Voor 3 a 4 porties (met fruit bij)

5 minuten werk


150 gram havervlokken

150 ml melk (koemelk of plantaardige melk naar keuze)

Zoetstof naar keuze: honing, suiker, stevia, .... of niets :)


Persoonlijk heb ik graag dat mijn havermout niet super stevig is, maar ook niet te vloeibaar. Ik eet ook graag een stevige portie, het moet genoeg zijn. Dus vul op met veel fruit. Pas de verhoudingen en portie grootte aan naar eigen wensen en noden!


Ik gebruik glazen potten met een deksel om de overnight oats in te bewaren, ik vind die er mooi uitzien en ze blijven zo zeker 3 dagen goed!


✨ Meng de havervlokken, melk en zoetstof in een kommetje. Laat 10 minuten rusten.

✨ Dan kan je verder met onderstaande recepten;

āœØļø Bewaar de pot minimum 3 uur en maximum 3 dagen in de koelkast.



Overnight oats met aardbei en pistache

Voor 1 portie


100 gram havermout mengsel

150 gram verse aardbeien

2 eetlepels 100 pistache pasta

enkele ongezouten pistache nootjes


✨ Snij de aardbeien en schijfjes.

✨ "plak" een deel langs de rand van de pot, puur ter decoratie. Je kan alles ook gewoon mengen.

✨ Doe de helft van het havermout mengsel in de pot.

✨ Doe de pistache pasta er op, om een laagje te creëren.

✨ Doe de rest van de aardbeien en havermout mengsel er bij.

✨ Versier de bovenkant met aarbei, pistache pasta en de pistache noten.



Overnight oats met banaan en chocolade

voor 1 portie


100 gram havermout mengsel

1 banaan

20 gram donkere chocolade + 2 eetlepels water of melk


✨ Prak de banaan in het havermout mengsel. Hou enkele schijfjes opzij om te versieren.

✨ Doe het havermout mengsel in de pot.

✨ Smelt de chocolade en water in de microgolf.

✨ Giet over de havermout.

✨ Versier met enkele plakjes banaan.



Overnight oats met matcha en mango

voor 1 portie


100 gram havermout mengsel

150 gram mango

1 theelepel matcha poeder


✨ Meng het matcha poeder met het havermout mengsel (je kan dit in twee laagjes doen, als je dat mooi vind).

✨ Snij de mango in blokjes.

✨ Maak laagjes met het havermout mengsel en de mango.

✨ Versier met wat blokjes mango en extra matcha poeder.

留言


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

Ā© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page