
Een trend die is komen overwaaien uit amerika. Nobu is een restaurant dat bekend staat om dit gerecht. Er staan honderden recepten online om dit na te maken. Dat moest ik ook proberen en het resultaat was kapot lekker. Het geheim zit hem in de marinade, waar de kabeljauw minstens 48 uur in marineerd. Zo trekken alle smaken er goed in.
Voor 2 personen als hoofdgerecht
30 minuten werk + minstens 48 uur marineren.
2 kabeljauw filets
1 eetlepel witte miso (shiro miso)
50 ml water
50 ml lichte soja saus
50 ml mirin
50 ml sake
1 eetlepel suiker
olie om in te bakken
✨ Meng de miso met water, verwarm kort in de microgolf om makkelijker te mengen.
✨ Doe de miso in een bakje met deksel.
✨ Doe de sake, mirin, sojasaus en suiker er bij. meng goed.
✨ Leg de kabeljauw filets in de marinade.
✨ Laat minstens 48 uur marineren in de koelkast.
✨ Bak de kabeljauw in een pan met olie. Giet de laatste 2 minuten de marinade er bij en laat even koken. Dit kan als saus gebruikt worden.
✨ De vis kan even kort gebrand worden met een bunsen brander voor een intensere kleur en smaak.
✨ Serveer met rijst en komkommersalade. Het recept voor de komkommer salade komt morgen online!
Kommentare