
Ik gooi niet graag eten weg en probeer ook alles te gebruiken wat eetbaar is. Zoals de stam van broccoli, wortelloof en zoals nu, de bladeren van een bloemkool. Deze smaken eigenlijk ook gewoon naar bloemkool en dus ideaal als soep of ook te verwerken in een stamppot of wok.

Voor 4 personen als voorgerecht
35 minuten werk
Bladeren van 1 bloemkool
1 ui
1 liter kippenbouillon of groentenbouillon
Peper en zout naar smaak
1 eetlepel neutrale olie
Groene olie om af te werken (recept vind je hier)
Kort gebakken bloemkool roosjes
✨ Snipper de ui en stoof ze aan in een beetje olie
✨ Was de bloemkoolbladeren zeer goed, snij alle taaie stukjes er af. De nerven zijn het lekkerst.
✨ Hak de bladeren in kleinere stukken.
✨ Voeg toe aan de ui met de bouillon.
✨ Laat 30 minuten koken.
✨ Mix glad met de staafmixer en werk af met gebakken bloemkoolroosjes en groene olie.
Tip: je vind nog een recept voor een soep van bloemkoolbladeren op mijn site, hier
Commentaires