Mosselen in pikante miso saus
- Leen
- 6 aug
- 1 minuten om te lezen

Ja zelfs mosselen maakte ik op de BGE :) Voor mijn man het liefst natuur, voor mij het liefst met een hoekje af. Ik maakte deze variant met miso en gochujang voor mezelf: Japans-Koreaanse fusion.
Voor 1 persoon
30 minuten werk
500 gram mosselen
Voor de saus:
1 eetlepel shiro miso (witte miso)
1 eetlepel gochujang (Koreaanse chilipasta)
1 theelepel geraspte gember
1 ajuin
2 tenen look
1/2 gochugaru (Koreaanse chilivlokken)
100 ml water
Voo de afwerking:
100 ml kokosmelk
1 pijpajuin
Koriander
Spaanse chili
Ik gebruikte een paëlla pan om dit in te maken, maar elke metalen pan die op de BBQ kan is oke.
Snipper de ajuin en look. Doe dit in de pan.
Rasp de gember, voeg toe.
Voeg de miso, gochujang, gochugaru en water toe.


Kuis de mosselen: spoel ze goed, gooi die dat kapot zijn of open staan weg.
Stook de barbecue tot 180 graden en gebruik een hitteschild indien mogelijk.
Laat de smaakmakers in de pan even bakken, tot de ajuin wat glazig wordt. Roer alles goed door elkaar.
Doe de mosselen er bij, sluit het deksel.
Laat de mosselen 6 a 8 minuten garen. Wanneer ze open staan, zijn ze klaar.
Werk af met kokosmelk, pijpajuin, koriander en chili.










Opmerkingen