top of page

Mosselen in pikante miso saus

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 6 aug
  • 1 minuten om te lezen
ree

Ja zelfs mosselen maakte ik op de BGE :) Voor mijn man het liefst natuur, voor mij het liefst met een hoekje af. Ik maakte deze variant met miso en gochujang voor mezelf: Japans-Koreaanse fusion.


Voor 1 persoon

30 minuten werk


500 gram mosselen


Voor de saus:

1 eetlepel shiro miso (witte miso)

1 eetlepel gochujang (Koreaanse chilipasta)

1 theelepel geraspte gember

1 ajuin

2 tenen look

1/2 gochugaru (Koreaanse chilivlokken)

100 ml water


Voo de afwerking:

100 ml kokosmelk

1 pijpajuin

Koriander

Spaanse chili




  • Ik gebruikte een paëlla pan om dit in te maken, maar elke metalen pan die op de BBQ kan is oke.

  • Snipper de ajuin en look. Doe dit in de pan.

  • Rasp de gember, voeg toe.

  • Voeg de miso, gochujang, gochugaru en water toe.

ree

ree

  • Kuis de mosselen: spoel ze goed, gooi die dat kapot zijn of open staan weg.


  • Stook de barbecue tot 180 graden en gebruik een hitteschild indien mogelijk.

  • Laat de smaakmakers in de pan even bakken, tot de ajuin wat glazig wordt. Roer alles goed door elkaar.

  • Doe de mosselen er bij, sluit het deksel.

  • Laat de mosselen 6 a 8 minuten garen. Wanneer ze open staan, zijn ze klaar.

  • Werk af met kokosmelk, pijpajuin, koriander en chili.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page