Mocktail met komkommer, limoen en jalapeno
- Leen
- 1 dag geleden
- 1 minuten om te lezen

Deze mocktail werd geïnspireerd door "agua de pepino" (Mexicaans komkommerwater), met mijn eigen twist: jalapeno en een randje van tajin (Mexicaanse kruidenmix met limoen en chili). Heerlijk op hete dagen!
Voor ongeveer 2 liter
20 minuten werk
2 komkommers + 1 mini komkommer voor de afwerking
2 limoenen
3 eetlepels suiker
1 liter water
1 jalapeno
Tajin kruidenmengeling voor de afwerking
Schil de komkommers, snij in grote stukken en doe in een blender.
Snij de schil van de limoenen en doe in hun geheel in de blender.
Doe de helft van de jalapeno in de blender, en bewaar de andere helft voor de afwerking.
Voeg 0,5 liter water toe en mix tot een gladde substantie.
Zeef dit mengsel.
Voeg nog 1 liter water en de suiker toe.
Maak de randjes van het glas nat met water en dip in de Tajin kruidenmix.
Serveer met veel ijs, schijfjes komkommer en jalapeno.
Opmerkingen