top of page

Misosoep met zachte tofu, zeewier en bosui

Foto van schrijver: Leen Leen


Voor 4 personen als voorgerecht

10 minuten werk



500 ml water met 1 eetlepels (= half zakje) dashi poeder

1 ½ eetlepel miso pasta

1 vel nori

1 lente ui

150 gram zachte tofu (silken tofu)


✨️ Breng het water met dashi poeder aan de kook in een pot. doe de miso pasta er bij en klop met een garde tot de miso opgelost is

✨️ Snij ondertussen de bosui in fijne ringen, de tofu in blokjes van 1 cm en knip de nori in reepjes van 1 cm op 2 cm.

✨️Laat 1 minuut doorkoken, voeg de bosui, nori en tofu toe en roer zeer zachtjes, de tofu valt uit elkaar als er te hard geroerd wordt.

✨️Schep voorzichtig in een kommetje om te serveren.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page