
Vlam tosti's, een tosti met pittig gekruid gehakt en kaas, Of in het vlaams: "ne croque me pikant gekapt en keis" :) Ik maakte deze zelf en een heel deel om in te vriezen voor het kleine hongerke.
Ik vries ze in met een bakpapiertje tussen zodat ze niet aan elkaar plakken, wanneer ik ze wil maken steek ik ze gewoon bevroren in het croque apparaat (tosti apparaat), en laat ze bakken tot ze mooi goudbruin zijn. Super lekker!
Voor 6 stuks
30 minuten werk
Voor het gehaktmengsel:
300 gram gehakt varken-runds
1 ajuin
1 theelepel (of meer) sambal oelek
1 eetlepel tomatenconcentraat
1/2 paprika
1 theelepel mild paprikapoeder
Zout naar smaak
200 gram geraspte kaas, ik raad aan om ze zelf te raspen van een blok.
12 sneetjes brood
✨ Snipper de ui.
✨ Doe de uit in een pan met een scheutje olie en stoof ze glazig.
✨ Snij de paprika in zo klein mogelijke blokjes.
✨ Voeg de paprikablokjes, sambal, tomatenconcentraat, paprikapoeder en zout toe. Laat 2 minuten bakken.
✨ Voeg het gehakt toe, prak het goed los met een vork en bak tot het goudbruin gebakken is.
✨ Rasp de kaas.
✨ Leg 6 sneetjes brood open en leg op elk sneetje ongeveer 2 a 3 eetlepels van het gehaktmengsel, verdeel goed.
✨ Leg op elk sneetje brood wat geraspte kaas.
✨ Sluit de croque's met de overige sneetjes brood.
✨ Vries de vlam tosti's in met tussen elk stuk een bakpapiertje. Steek ze in een zakje of een andere luchtdichte verpakking.
✨ Steek een bevroren vlam tosti in het croque apparaat en bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten.
Tip: serveer ze als hapjes door ze in vier driehoekjes te snijden.
Comments