
Deze paprika's vertoonden gestoord gedrag dus kregen ze een lobotomie, ze zijn nu veel kalmer. Ze bloeden wel een beetje uit hun ogen en mond, aiai.
Om het 'hersenen' en 'bloed' effect te krijgen mengde ik rode biet onder het gehakt. Dit doet niet zo veel aan de smaak maar ziet er wel heel griezelig uit. Een creepy variatie op gevulde paprika's

Voor 4 personen als hoofdgerecht
20 minuten werk + 30 minuten in de oven
8 kleine gele paprika's
600 gram rundgehakt
600 gram gekookte rijst
Een pakje gekookte rode bieten, die in een vacuum verpakking,
1 teentje knoflook
Gehaktkruiden naar smaak
Verse peterselie om af te werken
✨ Verwarm de oven voor op 180 graden.
✨ Snij 4 dunne schijfjes van de rode biet af en snij ze in twee. Deze zijn om achter de ogen van de paprika te steken zodat ze 'bloeden'.
✨ Snij de rest van de rode bieten in fijne blokjes en hak de knoflook.
✨ Meng het gehakt, de rijst, de rode bieten, het sap van de rode bieten, de knoflook en de kruiden onder elkaar.
✨ Snij het hoedje van de paprika's en haal de zaadlijsten er uit.
✨ Snij een gezichtje in elke paprika, ik deed zit met een aardappelmesje.
✨ Steek de schijfjes rode biet achter de ogen.
✨ Vul de rest van de paprika met gehaktmengsel.
✨ Je kan de hoedjes er terug op zetten maar ik heb dat niet gedaan, omdat dit leek alsof het hersenen zijn en dat pasta bij het thema.
✨ Bak de paprika's gedurende 30 minuten of tot het vlees gaar is.
✨ Werk af met verse peterselie.
Comments