top of page

Lenterolletjes met Larb

Foto van schrijver: Leen Leen



Lenterolletjes is een Vietnamees gerecht, Larb is een Thais gerecht. Ik combineerde de twee om deze heerlijk frisse lente rolletjes te maken. Ze kunnen zowel koud als gefrituurd gegeten worden.


Voor 20 stuks:

20 (of 40 indien gefrituurd) blaadjes rijstpapier

500 gram kippegehakt

300 gram dunne rijstnoedels

15 gram verse koriander

15 gram verse munt

1 shallot

2 eetlepels geroosterde rijst poeder (aziatische winkel)

4 eetlepels vissaus

4 eetlepels sojasaus

1 spaanse chilipeper (of thaise, voor de liefhebbers)

Olie om in te bakken

Frituurolie (indien gewenst)


Voor de afwerking:

1 romeinse sla

Sweet chili saus

Enkele blaadjes munt en koriander

Enkele schijfjes chilipeper


Voor de pindasaus:

2 eetlepels pindakaas

2 eetlepels lichte sojasaus

3 eetlepels water

Pindanoten


✨️ Bak het kippegehakt rul in een pan. Laat afkoelen.

✨️ Snipper de munt, koriander, chili en shallot en doe in een grote kom.

✨️ Voeg het geroosterde rijst poeder, sojasaus en vissaus toe.

✨️ Voeg het gehakt toe en meng goed.

✨️ Laat de rijstnoedels garen in heet water, dit duurt slechts enkele minuten. Giet af en spoel met koud water.

✨️ Dip een blaadje rijstpapier in koud water en leg op een plank. Na ongeveer 3 minuten is het rijstpapier flexibel genoeg om te rollen. Leg hier op wat noedels en wat van de larb. Rol zo strak mogelijk op. Herhaal tot de vulling op is.

✨️ Laat telkens wat plaats tussen elk rolletje op het bord, ze plakken nogal.

✨️ Maak de pindasaus door de ingredienten te mengen. Dit gaat makkelijk als het 30 seconden opgewarmd is in de microgolf.

✨️ Serveer de lente rolletjes koud met romeinse sla, sweet chili saus en de pindasaus. Werk af met munt, koriander en chili.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page