Lenterolletjes met Larb
- Leen
- 12 jul 2024
- 2 minuten om te lezen
Lenterolletjes is een Vietnamees gerecht, Larb is een Thais gerecht. Ik combineerde de twee om deze heerlijk frisse lente rolletjes te maken. Ze kunnen zowel koud als gefrituurd gegeten worden.
Voor 20 stuks:
20 (of 40 indien gefrituurd) blaadjes rijstpapier
500 gram kippegehakt
300 gram dunne rijstnoedels
15 gram verse koriander
15 gram verse munt
1 shallot
2 eetlepels geroosterde rijst poeder (aziatische winkel)
4 eetlepels vissaus
4 eetlepels sojasaus
1 spaanse chilipeper (of thaise, voor de liefhebbers)
Olie om in te bakken
Frituurolie (indien gewenst)
Voor de afwerking:
1 romeinse sla
Sweet chili saus
Enkele blaadjes munt en koriander
Enkele schijfjes chilipeper
Voor de pindasaus:
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels lichte sojasaus
3 eetlepels water
Pindanoten
āØļø Bak het kippegehakt rul in een pan. Laat afkoelen.
āØļø Snipper de munt, koriander, chili en shallot en doe in een grote kom.
āØļø Voeg het geroosterde rijst poeder, sojasaus en vissaus toe.
āØļø Voeg het gehakt toe en meng goed.
āØļø Laat de rijstnoedels garen in heet water, dit duurt slechts enkele minuten. Giet af en spoel met koud water.
āØļø Dip een blaadje rijstpapier in koud water en leg op een plank. Na ongeveer 3 minuten is het rijstpapier flexibel genoeg om te rollen. Leg hier op wat noedels en wat van de larb. Rol zo strak mogelijk op. Herhaal tot de vulling op is.
āØļø Laat telkens wat plaats tussen elk rolletje op het bord, ze plakken nogal.
āØļø Maak de pindasaus door de ingredienten te mengen. Dit gaat makkelijk als het 30 seconden opgewarmd is in de microgolf.
āØļø Serveer de lente rolletjes koud met romeinse sla, sweet chili saus en de pindasaus. Werk af met munt, koriander en chili.
ComentƔrios