top of page

"Lavaş Kebap": Gelaagd vlees en platbrood op spiezen

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 18 jul
  • 2 minuten om te lezen
ree

Ondertussen heb ik toch al enkele BBQ recepten geschreven, maar deze is tot nu toe echt de beste. Dunne laagjes gekruid gehakt en plat brood, krokant gebakken op de bbq en ingesmeerd met paprikaboter - WAAW.


Voor 3 grote spiezen, voor 4 a 5 personen.

30 minuten werk


6 grote tortillas

500 gram rundsgehakt

1 ajuin

2 eetlepels biber salçası (paprikapuree, te koop bij de Turkse supermarkt)

2 eetlepels kefta kruiden (gemalen komijn, koriander, paprika, peper en zout)

2 tenen look


Voor de paprika boter:

50 gram boter

1 theelepel biber salçası

1/2 theelepel paprika poeder




  • Snij de tortillas bij zodat het vierkanten worden. Gebruik de stukjes die je eraf gesneden hebt om tortilla chips mee te maken.

  • Snipper de ui en look en voeg toe aan het gehakt.

  • Voeg de kruiden en paprikapuree toe en meng goed.

  • Meng het gehakt hevig tot het op een gebonden pasta lijkt, dit zorgt er voor dat je spiezen niet uit elkaar vallen.

ree
  • Smeer op elke tortilla een dunne laag van het vlees en stapel ze op elkaar.

  • Snij de stapel in repen van ongeveer 5 cm breed, en leg deze repen tegen elkaar (zie foto).

  • Snij elke reep in stukken van 5 cm bij 5 cm.

  • Steek nu deze stukken op spiezen. Ik raad aan om hiervoor platte spiezen te gebruiken, ik kocht de mijne in de Turkse supermarkt.



  • Verwarm de kamado met halve maan opstelling (direct en indirect) tot 160 graden.

  • Laat de spiezen 30 minuten indirect garen.



  • Smelt de boter, voeg de paprikapuree en paprikapoeder toe.

  • Grill de spiezen kort direct boven de kolen op 220 graden.

  • Smeer de spiezen in langs alle kanten met de paprikaboter.



  • Werk ze af met wat verse peterselie

  • Serveer met yoghurt, ajuinsalade en komkommer.



Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page