Lauwe salade van wortel en kikkererwten, met een mango-citroen dressing
- Leen
- 8 mei
- 2 minuten om te lezen

Dit gerecht vond ik een top combinatie. Een lauwwarme salade met wortel en kikkererwten, goed gekruid. Daar bij een dressing op basis van mango en ingemaakte citroen. Geserveerd met pittige merguez worstjes.
Voor de salade:
4 wortelen (400 gram)
1 blik kikkererwten
1 rode ui
1/2 bosje verse koriander
1 theelepel ras el hanout
Bakken met olijfolie zout en ras el hanout
Voor de dressing:
1 mango
1 eetlepel gehakte ingemaakte citroen, dit kan je kopen of zelf maken, recept vind je hier.
2 eetlepels van het sap van de ingemaakte citroen
4 eetlepels olijfolie
Zout naar smaak
Voor de afwerking:
Pul biber (Turkse chilivlokken)
Verse koriander
Voor er bij:
Merguez of een plantaardig alternatief
Maak de salade:
⨠Rasp de wortelen. Doe ze in een pan met een scheutje olijfolie. Kruid met de ras el hanout (1/2 theelepel) en zout naar smaak. Bak ze kort aan, enkele minuten is genoeg. Zodat het rauwe er af is. Doe de wortelen in een kom.
⨠Giet de kikkererwten af en droog ze af. Bak ze in de pan met wat olie en de overige ras en hanout en zout naar smaak. Ze mogen goudbruin zien. Voeg toe aan de wortel.
⨠Snij de rode ajuin in halve ringen en voeg toe.
⨠Hak de koriander en voeg toe.
⨠Meng alles goed door elkaar.
Maak de dressing:
⨠Schil en snij de mango in blokjes.
⨠Doe ze in een kommetje met 3 eetlepels water en zet 4 minuten in de microgolf. Stoven in een pannetje kan ook.
⨠Doe de mango in een hakmolentje, samen met de ingemaakte citroen, sap van de citroen, olijfolie en zout naar smaak. Let op: de citroen is al vrij zout van smaak.
⨠Mix dit volledig glad.
⨠Serveer de salade met de mango dressing en merguez worstjes.
⨠Werk af met verse koriander en pul biber.
Comments